Κατηγορίες
Το καλάθι σου

Τελευταία Νέα RSS Feed

05 Dec Ιστορίες με νόημα: Η μητέρα με το ένα μάτι
0 74
Η μητέρα μου είχε ένα μάτι. Όσο μεγάλωνα τη μισούσα γι ‘αυτό. Μισούσα το γεγονός ότι τραβούσε πάνω μου την προσοχή των παιδιών στο σχολείο. Μισούσα το..
05 Dec Αυτοεκτίμηση: Το κλειδί της Ψυχικής Ισορροπίας
0 49
Αυτοεκτίμηση: Το κλειδί της Ψυχικής Ισορροπίας«Εκτιμώ τον εαυτό μου» σημαίνει ότι έχω μια θετική εικόνα του εαυτού μου ως ένα άξιο, ικανό και αγαπητό ..
29 Nov Η συμβολή της χειροτεχνίας στην ψυχολογία του παιδιού – Δραστηριότητες
0 16
Η συμβολή της χειροτεχνίας στην ψυχολογία του παιδιού – ΔραστηριότητεςΗ γνωριμία του περιβάλλοντος μέσα από τα χέρια και το σώμα δημιουργεί νέες συνάψ..
23 Nov Ζωγραφιά. Η σημασία της ζωγραφιάς στο ψυχολογικό κόσμο του παιδιού
0 26
Ζωγραφιά. Η σημασία της ζωγραφιάς στο ψυχολογικό κόσμο του παιδιούΑνδρέας Δημητρίου , Σχολικός ψυχολόγοςΗ παιδική ζωγραφιά είναι ίσως μια από τις πιο ..
05 Oct Άγχος και παιδιά
0 94
Δυστυχώς οι διάφορες διαταραχές της ψυχικής υγείας, όπως το άγχος, δεν έχουν κάποιο ηλικιακό όριο. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να είναι επώδυνες και να..
21 Sep Earthing (γείωση)
0 22
Οι Τολτέκοι μάγοι έλεγαν πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την συνείδηση της πατούσας του, εννοώντας πως μόνο με την πατούσα του έχει σύνδεση με την Γη ..
21 Sep Διατροφή για Δύναμη και Υγεία
0 32
Τι Πρέπει να Τρώμε για να Έχουμε Καλή Υγεία; Το ερώτημα από τι προκαλείται η ασθένεια απασχολούσε τον άνθρωπο από τις απαρχές της ιστορίας και οι απ..
21 Sep Ασκηθείτε: αλήθειες και ψέματα
0 45
Ασκηθείτε χορεύοντας. Βάρη – Αλήθειες και ψέματα. Η μακροζωία των αθλητικών παπουτσιών. Απαραίτητο να βάλεις πρώτα την άσκηση στη ζωή σου και μετά τ..
28 Aug Φρούτα: Οφέλη και Αντιθέσεις
0 73
«Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι» Αλκμαίων ο ΚροτωνιάτηςΜην μπορώντας οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν την..
28 Aug Η Ιατρική του Μέγα Ιπποκράτη
0 199
O πατέρας της Ιατρικής Μέγας Ιπποκράτης, πρώτος περιέγραψε τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα ολιστικό συνδυασμό Σώματος και Νου, σε αρμονία με τα πέντε ..
02 Aug Γιατί τα παιδιά ξεσπούν (και πως να τα βοηθήσεις)
0 2348
Όταν το παιδί σου αντιδρά επιθετικά, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο ρίσκο για τον εαυτό του και τους γύρω του.Το ζήτημα είναι ακόμα πιο κρίσιμο αν σκεφ..
02 Aug Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο
0 1005
Δεν υπάρχει κάποιο παιδί στον κόσμο που να θέλει να πηγαίνει σχολείο κάθε μέρα...Του Τάσου ΔαφνομήληΣυνθετικού ψυχοθεραπευτήΔεν υπάρχει κάποιο παιδί σ..
02 Aug Ο Μικρός Πρίγκιπας
0 145
Αλλά ήρθε η στιγμή που ο μικρός πρίγκιπας, αφού πολύ περπάτησε στην άμμο, στους βράχους και στα χιόνια, ανακάλυψε επιτέλους ένα δρόμο.Κι όλοι οι δρόμο..
26 Jul COVID-19 Μένουμε Ψυχικά Υγιείς
0 801
Με τον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 συνεχώς να αυξάνεται, τα περιοριστικά μέτρα γίνονται όλο και πιο αυστηρά.Πλέον, καλούμαστε να μείνουμε σπίτι, να..
15 Sep Το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων
0 14112
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δύσκολη και στρεσογόνος δοκιμασία για τα παιδιά, επιφορτισμένη με όνειρα και επιθυμίες τόσο των παιδιών όσο και των..
15 Sep Το Μεγάλωμα του Παιδιού – Οδηγός Επιβίωσης
0 8456
Το μεγάλωμα του παιδιού είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση, ακόμη και αν είσαι παιδαγωγός, ψυχολόγος ή άλλο “σχετικό” επάγγελμα. Δεν υπάρχουν συνταγ..
Εμφάνιση 1 έως 16 από 16 (1 Σελ.)